Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Kupujmo hrvatsko u Vukovaru

Srijeda, 08.06.2011.


U organizaciji Hrvatske gospodarske komore danas je u Vukovaru održana akcija "Kupujmo hrvatsko", kojoj je i ove godine pridružena akcija „Vrijedne ruke“-promocija očuvanja tradicije i vrijednosti ruralnih prostora.

Akcija, kojom Hrvatska gospodarska komora promovira kvalitetne i konkurentne hrvatske proizvode, osobito one kojima je komora dodijelila znakove izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, uz intenciju da hrvatska industrija radi na osmišljavanju novih proizvoda koji će svoje mjesto naći na domaćem ali i zahtjevnom svjetskom tržištu, i ove godine za cilj ima dati dodatni poticaj hrvatskom gospodarstvu za povećanje proizvodnje, novo zapošljavanje uz jačanje svijesti potrošača da kupnjom hrvatskih proizvoda pomažu razvoj domaće proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, kao i očuvanje postojećih.

Prehrambene proizvode i rukotvorine izložilo je 115 proizvođača, od toga 25 s područja vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, na svečanosti otvorenja naglasila je da je ovogodišnja akcija rekordna po broju izlagača, napose onih s vukovarsko-srijemskog područja, te istaknula da je to dokaz kako kvalitetni domaći proizvod može naći put do potrošača.

U ime vukovarsko-srijemske županije akciji su nazočili, zamjenik župana Željko Cirba, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Nenad Jerković, te predstavnici gospodarskog, političkog i kulturnog života vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Tom prilikom zamjenik Cirba naglasio je da je u posljednjih šest godina iz različitih europskih fondova najistočnija hrvatska županija povukla 160 milijuna eura, što će doprinijeti razvoju gospodarstva u našoj županiji.

Nakon Vukovara, akcija „Kupujemo hrvatsko“ održat će se 21. rujna u Vinkovcima, u sklopu tradicionalne manifestacije 38. Vinkovačkih jeseni.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: