Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Održan sastanak s ključnim nositeljima komunikacijskih aktivnosti usmjerenih na informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji i pripremama za članstvo

Srijeda, 29.06.2011.

Jučer je u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u Zagrebu održan sastanak s ključnim nositeljima komunikacijskih aktivnosti usmjerenih na informiranje građana o Europskoj uniji. Na sastanku su sudjelovali Glavni pregovarač Vladimir Drobnjak, članovi Pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Ureda za udruge, Agencije za regionalni razvoj, SDURF-a, predsjednici i tajnici Županijskih savjeta za europske integracije i koordinatori za Komunikacijsku strategiju tijela državne uprave.

Državni tajnik Plenković predstavio je planiranu dinamiku vezano uz potpisivanje Ugovora o pristupanju te provedbu referenduma o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju. Naglasio je potrebu intenziviranja komunikacijskih aktivnosti te značaj uloge Županijskih savjeta za europske integracije, tijela državne uprave, HGK i HOK, kao i nevladinog sektora u informiranju građana o procesu pristupanja.

Predstavnici Županijskih savjeta za europske integracije iznijeli su pregled aktivnosti koje provode na lokalnoj razini te izazove s kojima se pritom susreću. Istaknuli su potrebu intenzivnijeg informiranja pojedinih ciljnih skupina, posebice gospodarstvenika, poduzetnika i ruralnog stanovništva, te praćenja poduzetih aktivnosti od strane medija.
Državni tajnik Plenković zahvalio je predstavnicima županija na naporu koji ulažu s ciljem objektivnog informiranja o raznim pitanjima iz područja pregovora. Dogovoren je nastavak suradnje kao i uključivanje pregovarača u novi ciklus predavanja i okruglih stolova te gostovanja na lokalnim televizijskim i radio postajama.

Na predmetnom sastanku ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Gabrijela Žalac, koja je iznijela aktivnosti Županijskog savjeta za europske integracije u vezi informiranja i obrazovanja o Europskoj uniji.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: