Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić na obilježavanju četvrte obljetnice smrti hrvatskog viteza Marka Babića

Nedjelja, 03.07.2011.

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju i komemorativnim skupom na Trpinjskoj cesti kod tenka koji je danas simbolički bio uvijen u crno, obilježena je četvrta godišnjica smrti legendarnog branitelja Trpinjske ceste pukovnika Marka Babića.

Sjećanje na Marka Babića organizirala je Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata - Klub branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991

Babićevi prijatelji, rođaci i suborci okupili su se na Trpinjskoj cesti gdje je agresor izgubio više od 100 tenkova i oklopnjaka  zbog čega je ova ulica i prozvana "grobljem tenkova" prisjećajući se ratnog puta jednog od zapovjednika obrane Trpinjske ceste i jednog od najbližih suboraca i zamjenika legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre.

Skupu su nazočili, uz Markovu obitelj i potpredsjednika Vlade i  ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Petra Čobanković, i izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja  i međugeneracijske solidarnosti Mladen Lončar, vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici Grada Vukovara i  vukovarskog HDZ-a i HSP-a dr. A. Starčević, koji su položili vijence i upalili svijeće  na Markovom grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Marko Babić, ostao je, među ostalim zapamćen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova  - 14.

Umro je 2007. godine od posljedica moždanog udar, no i danas je simbol vukovarske borbe i  istinski heroj Domovinskog rata.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: