Službene stranice vukovarsko srijemske županije

XI. Otočka kulenijada

Petak, 01.07.2011.

U dvorani poduzetničke zone u Otoku održala se XI. po redu Otočka kulenijada koju je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković istaknuvši kako je ona zajednički rezultat proizvođača kulena i onih koji su prepoznali i podržali tu manifestaciju.

Kulenijada je središnja gospodarstva manifestacija u sklopu Otočkog proljeća koju zajednički organiziraju Grad Otok i Udruga uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja iz otoka, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva turizma. 

Na Otočkoj kulenijadi nazočili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik župana Željko Cirba.

Gradonačelnik Josip Šarić obratio se gostima i naglasio kako je ovo vrijedna otočka manifestacija te je iznimno uspješno i opravdava nizom vrijednih projekata u gospodarstvu, sportu i kulturi.

Prethodno je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu od tri člana, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Đuro Senčić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku te članovi povjerenstva dr. sc. Mario Škrivanko, znanstveni suradnik Veterinarskog zavoda Vinkovci  i  dr. vet. med. Marko Novoselac, državni veterinarski inspektor, ocijenilo 58 uzoraka kulenova koje su vrijedno zaprimili i za ocjenjivanje pripremili predsjednik Udruge uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja Andrija Šokčević i tajnik Udruge Samson Andabaka.

Titulu šampiona ove je godine osvojio kulen Mesnice „AS“ iz Županje s 98,33 bodova dok je titula vicešampiona pripala Vladimiru Čoriću iz Đakova s osvojenih 96,67 bodova.

Nakon dodijele priznanja najboljim proizvođačima uslijedila je degustacija ocjenjenih kulenova, tradicionalna večera uz zvuke Najboljih hrvatskih tamburaša te poznati zabavljački otočki dvojac bać Roku i did Tunju.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: