Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Japanski veleposlanik donirao traktor Općini Tovarnik

Utorak, 12.07.2011.

Japanski veleposlanik Yoshi Tamura posjetio Općinu Tovarnik te im tom prigodom uručio ključeve traktora s priključnim strojem za malčiranje, donaciju vrijednu 35 000 eura koja će braniteljskoj zadruzi služiti za održavanje voćnjaka.

Na svečanom sastanku u općinskoj vijećnici prisustvovali su brojni gosti među kojima se ističu državni tajnik ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti mr. sc. Zoran Komar, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Mato Golubičić, i predsjednik braniteljske zadruge Marko Dukić.

Načelnik općine Tovarnik, Jakob Asić prvi je pozdravio japanskog veleposlanika i sve goste, te je, uz zahvalu za donaciju istaknuo kako se svi divimo japanskom narodu, koji se tako brzo oporavlja od strašnog tsunamija koji je poharao njihovu zemlju početkom godine.

Državni tajnik ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar također je pozdravio sve prisutne i uz zahvalu gospodinu Tamuri izrekao da je ministarstvo posebno ponosno na braniteljske zadruge. Dok je 2004. godine bilo tek njih desetak, danas u Republici Hrvatskoj djeluje više od 500 braniteljskih zadruga, a ministarstvo je pripomoglo rad njih oko 400, te na taj način omogućilo posao i egzistenciju za hrvatske branitelje.

U ime vukovarsko srijemske županije nazočnima se obratio zamjenik župana Mato Golubičić  te naglasio kako ova donacija dolazi na pravo mjesto u pravo vrijeme, te se nada nastavku suradnje općine Tovarnik i Japana.

Također svoju zahvalu za donacijom izrekao predsjednik braniteljske zadruge Marko Dukić, koji se nada da će strojevi dugo trajati i biti korisni u obradi voćnjaka.

 Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: