Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Svečano obilježen Dan Grada Vinkovaca

Srijeda, 20.07.2011.


Građani grada Vinkovaca obilježavaju Dana Grada na blagdan sv. Ilije- zaštitnika Grada.

Centralno obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Vinkovcima, a vijenac je položio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Povodom Dana Grada Vinkovaca, u Gradskom kazalištu "Joze Ivakića" održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, između ostalog, dodijeljena priznanja ovogodišnjim laureatima - Zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca“.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić prisjetio se dosad učinjenog na području grada Vinkovaca, i izrazio svoje zadovoljstvo napomenuvši kako se ulaganja nastavljaju unatoč krizi. Tu su i brojni drugi projekti kojima se namjerava poboljšati kvaliteta života Vinkovčana.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, čestitao je Dan grada, izrazivši ponos na sve što je do sada učinjeno te istaknuo kako županija podržava navedene projekte i nastavit će pomagati u razvoju ovoga grada.

Čestitkama su se pridružili i počasni građanin grada Vinkovaca potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks,  potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Priznanje su dobili: Opća bolnica, Vinkovački vodovod i kanalizacija , Udruženje obrtnika Vinkovci, Folklorni ansambl ''Lisinski'', Rukometni klub ''Spačva'', Športsko ribolovno društvo "Priroda" i Foto klub „Vinkovci“.

Među ovogodišnjim laureatima osam građana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dobio je Zlatnu plaketu i Grb grada Vinkovaca.

Za dugogodišnji rad u promicanju sporta i sportske kulture mladih priznanje je uručeno Josipu Muškiću Joški, a Dragan Frajnd priznanje je dobio za dugogodišnji rad na raznim oblicima udruženja građevinara s ciljem razvoja podizanja kvalitete struke.

Mate Filipović zaslužan za suradnji i kulturno povezivanje Vinkovaca i Budimpešte, Branimir Gali za aktivno promicanje sporta u Vinkovcima, Zlatko Virc za doprinos u ostvarenju na području povijesti i kulture, te Aleksandar Durman za izuzetna zalaganja u promociji grada Vinkovaca postignutim znanstveno-istraživačkim rezultatima vezanim za Vinkovce u području znanosti, kulture, arheologije i turizma.

Za izuzetno zalaganje u organizaciji komunalnih djelatnosti i izgradnji kapitalnih komunalnih objekata priznanje je uručeno i nekadašnjem županu Rudolfu Königu te Danilu Ferariju za poseban doprinos humanitarnom djelovanju i kulturnom povezivanju Camponogarea i Vinkovaca.

Na kraju je Aleksandar Durman uručio gradonačelniku dr. Mladenu Karliću dizajnerski zlatni lanac s motivima Oriona na drvetu Abonos, izvađenom iz Save, starom 6.000 godina.

Uz župana Galića, svečanoj sjednici nazočili su i  predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: