Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Delegacijsko putovanje na temu„Energetska učinkovitost u zgradarstvu“ u Sttutgartu

Ponedjeljak, 18.07.2011.

Delegacijsko putovanje na temu „Energetska učinkovitost u zgradarstvu“ održano je u Sttutgartu od 06. – 09.06.2011. godine. 

Program delegacijskog putovanja je usmjeren na predstavnike ministarstava, energetskih institucija i agencija, fakulteta i instituta, lokalnih samouprava, te gradskih i županijskih ureda za izgradnju.

Projekt je organizirala Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Društvom za međunarodnu suradnju Baden Württemberg International te uz potporu Germany Trade and Invest.

Cilj putovanja je bio zainteresiranim predstavnicima institucija te politike i gospodarstva iz Hrvatske predstaviti njemačka iskustva i primjenu tehnologija za povećanje energetske učinkovitosti u zgradarstvu, te potaknuti razmjenu iskustava i informacija i na taj način pridonijeti poboljšanju političkih i administrativnih uvjeta te izgradnji tržišta za njemačke tehnologije iz područja energetske učinkovitosti u Hrvatskoj.

U stručnim izlaganjima i prilikom posjeta Fraunhofer Institutu u Karlsruheu sudionici su se upoznali s trenutnim stanjem na području energetske učinkovitosti u zgradarstvu u Njemačkoj te iskustvima savezne pokrajne Baden-Württemberg.

Prilikom obilazaka referentnih objekata između ostalog domova za starije i nemoćne osobe i škole sudionici iz Hrvatske imali su priliku saznati važne detalje, te iz prve ruke te s njemačkim stručnjacima raspravljati o konkretnim problemima i potencijalnim rješenjima.

Sudionici delegacijskog putovanja iz Hrvatske su bili: Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska županija, Brodsko-posavska županija, Istarska županija, Energetski institut Hrvoje Požar, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Općina Kloštar Ivanić i Općina Pisarovina.

Iz  Vukovarsko-srijemske županije sudionica je bila Silvana Tvrz, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša.

 

           Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: