Službene stranice vukovarsko srijemske županije

U Vukovaru akcija Kupujmo hrvatsko

Srijeda, 10.06.2009.


U organizaciji Hrvatske gospodarske komore danas je u Vukovaru održana akcija »Kupujmo hrvatsko»,  koju je otvorila predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković.

Svrha akcije koja je danas počela u Vukovarsko-srijemskoj županiji a održat će se u svima županijama u RH, je stvoriti svjest o kupnji hrvatskih proizvoda, poglavito onih kojima je HGK dodjelila naziv «Hrvatska kvaliteta» i «Izvorno hrvatsko».

Znak «Hrvatska kvaliteta» kupcu je jamstvo da je riječ o proizvodima i uslugama koji jamačno predstavljaju sam vrh svjestke ponude u svojoj klasi.

Prozvodi i usluge sa znakom «Izvorno hrvatsko» imaju posebnu vrijednost jer je riječ o proizvodima i uslugama koji uključuju značajke hrvatske tradicije.

Pri otvorenju ove akcije župan vukovarsko-srijemski Božo Galić izrazio je svoje veliko zadovoljstvo ovom akcijom, naglasivši da njome dobivaju svi, i kupac i proizvođač. Kupac ima prozvodod poznate, izvorne kvalitete a proizvođač ima osiguran plasman na domaćem tržištu. Jačanjem svijesti o kupnji hrvatskih proizvoda izravno utječemo na razvoj domaće proizvodnje, očuvanje postojećih radnih mjesta, otvaranje novih radnih mjesta a time izravno na smanjenje nezaposlenosti, istaknuo je župan Galić, naglasivši da je sve to dodatno značajno u Vukovarsko-srijemskoj županiji u čijoj je Razvojnoj  strategiji poljoprivredna proizvodnja jedna od nositelja razvoja.

Na današnjoj akciji predstavilo se 106 proizvođača od kojih 21 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 85 proizvođača iz drugih krajeva RH.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: