Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić na 6. sastanku Radne skupine za RH pri Odboru regije EU u Bruxellesu

Ponedjeljak, 21.09.2009.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić u svojstvu predsjednika Hrvatske zajednice županija nazočio je danas  u Bruxellesu  šestom sastanaku Radne skupine za Hrvatsku pri Odboru regija EU u suradnji s Udrugom gradova u Hrvatskoj i Hrvatskom zajednicom županija.

Radna skupina EU za Hrvatsku osnovana je 2006. godine a sastaje se dva puta godišnje, jedanput u Bruxellesu, drugi put u Hrvatskoj s ciljem  njegovanja međuinstitucionalne suradnje, izgradnje političkih kontakata i platforme za razmjenu iskustava i perspektiva između predstavnika lokalnih vlasti i regionalnih vlasti Europske unije i njihovih partnera iz Hrvatske.

Tijekom sastanka održane su dvije panel diskusije. Tijekom prvog dijela  vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić u svojstvu predsjednik Zajednice imao je uvodno izlaganje o ulozi turizma u razvoju regionalnih i lokalnih zajednica u Hrvatskoj, a tijekom drugog dijela sastanka aktivno je sudjelovao u raspravi o primjeni supsidijarnosti u Republici Hrvatskoj.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: