Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila novu tvornicu za proizvodnju crijepa u Vinkovcima

Ponedjeljak, 09.11.2009.


Nexe Grupa iz Našica, jedan od vodećih proizvođača građevinskog materijala u regiji, otvorila je u sklopu tvrtke Dilj u Vinkovcima novu tvornicu crijepa velikog formata pod nazivom „Slavonka“, u čiju je izgradnju uloženo gotovo 200 milijuna kuna.

Tvornicu, ukupnog kapaciteta 13 milijuna komada crijepa i 700.000 komada posebnih krovnih elemenata, u rad je pustila predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Premijerka je istaknula kako je ostvarenje jedne takve značajne investicije još jedan znak da ćemo prevladat krizu.

Uz vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića, svečanom otvorenju novoizgrađene tvornice za proizvodnju crijepa nazočili su ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar financija Ivan Šuker, saborski zastupnici Petar Mlinarić, Tomislav Čuljak i Krešo Filipović, gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, državni tajnici te brojni drugi gosti i uzvanici.

Najnovijim ulaganjem vinkovački će Dilj među izvoznicima u ovoj djelatnosti zadržati vodeću poziciju, budući da je 70% ukupne proizvodnje namjenjeno inozemnim tržištima.

U  tvornici, koja zapošljava više od 80 radnika, ugrađena je najnovija tehnologija za proizvodnju crijepa, nabavljena od renomiranih europskih proizvođača opreme za ciglarsku industriju, a sve građevinske i instalaterske radove na ovom projektu izvele su hrvatske tvrtke, posebice lokalne.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: