Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Godišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije

Petak, 20.11.2009.


Ovogodišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije održao se 19. i 20. studenog 2009. g. na Bjelolasici u Karlovačkoj županiji, koja je ove godine domaćin susreta. Sastanak je posvećen temama važnim za daljnje razvijanje suradnje u okviru Županijskih savjeta za europske integracije, a organiziran je od strane Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Dvodnevnom sastanku prisustvovali su predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije, Ureda za udruge Vlade RH, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te svih županija Republike Hrvatske.

Godišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije prilika je da sudionici razmotre dosadašnju i dogovore daljnju suradnju u okviru predstojećeg razdoblja pristupanja RH u punopravno članstvo EU. Tako je najvećim dijelom bilo riječi o Komuniciranju pristupnih pregovora i rasprava o smjernicama za rad ŽSEI tijekom 2010. godine kada se očekuje završetak pristupnih pregovora za članstvo u EU.

Također je održana radionica Razmjena iskustava i osmišljavanje novih načina uspješnog komuniciranja Europe građanima te prezentacije na teme Prekogranična suradnja, Novosti u okviru programa IPA, Program: Europa za građane, Informiranje o programima EU: Program za cjeloživotno učenje te Mladi na djelu. Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: