Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić i ove godine za Božić daruje one kojima je to najpotrebnije

Nedjelja, 20.12.2009.

Svake godine, u predbožićno vrijeme, župan Božo Galić posjećuje i daruje one kojima je to najpotrebnije, pa je tako i danas  u  Vinkovcima prigodnim poklon paketićima razveselio štićenike Centra za rehabilitaciju «Mala Terezija».

Uz štićenike Centra za rehabilitaciju «Mala Terezija», župan Galić prigodne božićne poklon paketiće darovati će i učenicima Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, jedine samostalne škole za učenike s posebnim potrebama-teškoćama u razvoju u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U predblagdanskom razdoblju, vremenu suosjećanja i brige za one kojima je ljubav, toplina i prigodni darovi najpotrebniji, župan Galić nije zaboravio ni na štićenike Dječjeg doma sv. Ana u Vinkovcima, koje će također razveseliti prigodnim božićnim paketićima.

Uz to što tijekom cijele godine, župan Galić jednokratnim financijskim pomoćima pomaže socijalno ugroženim građanima naše županije, odlučio je to učiniti i za Božić te im prigodnim poklon bonovima uljepšati ove blagdanske dane.

Župan Galić odazvao se, također i zamolbi Caritasa vinkovačkih dekanata i pomogao u kupnji najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, te je isto tako učinio i Milosrdnim sestrama svetog križa koje prikupljaju hranu za sve koji se obrate za pomoć.

Usprkos teškoj gospodarskoj situaciju, župan Božo Galić je i ove godine pomogao i brojnim udrugama naše županije u kupnji poklon paketića za djecu njihovih članova, a posebice se uključio u akciju Hrvatske žene Vinkovci i osigurao poklon pakete za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Sve navedene aktivnosti imaju za cilj pomoći najpotrebnijima a napose djeci i bolesnima da radost Božića bude što veća i uđe u svaki dom u našoj županiji, ne toliko visokom pomoći i materijalnim dobrima, koliko osjećajem zajedništva i činjenice da nisu zaboravljeni ni ove godine, unatoč sve prisutnoj recesiji.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: