Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Borisa Zajčuka

Četvrtak, 28.01.2010.


Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj NJ.E. Boris Zajčuk nastupno je danas posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vukovar. Tim je povodom ukrajinskog veleposlanika primio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svom Uredu u Vukovaru.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima suradnje, a poseban naglasak stavljen je upravo na gospodarsku suradnju istaknuo je župan Božo Galić.

Isto tako, župan Galić istaknuo je kako je dogovoreno, da će se već dobri odnosi koje Ukrajina ima s Hrvatskom, intenzivirati i u Vukovarsko-srijemskoj županiji i  to uspostavljanjem trajne suradnje – potpisivanjem ugovora između Vukovarsko-srijemske županije sa Zakarpatskom regijom u Ukrajini, te na taj način stvoriti povoljne uvjete za gospodarsku razmjenu između ovih dviju regija.

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Boris Zajčuk  je pohvalio izvrsnu suradnju između Vukovarsko-srijemske županije i ukrajinske manjine u našoj županiji, te istaknuo kako postoje velike mogućnosti za turističku a posebice gospodarsku suradnju ovih dviju država, i to povezivanjem naših regija, na čemu će se ubuduće intenzivno radit.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: