Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić primio veleposlanika Republike Austrije mr.sc.Jana Kickerta

Srijeda, 24.03.2010.


Veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj mr.sc. Jan Kickert nastupno je danas posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vukovar. Tim je povodom austrijskog veleposlanika primio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svom Uredu u Vukovaru.

Ovaj susret župan  Galić je iskoristio za bolje upoznavanje gospodarskih prilika koje nudi Vukovarsko-srijemska županija. Istaknuo je konkretne interese za suradnju: ulaganje u gospodarstvo i poljoprivredu.

Župan je zahvalio veleposlaniku Kickertu na njegovoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji, pritom izrazivši želju da se dosadašnja dobra suradnja Županije i Veleposlanstva nastavi i ubuduće te proširi u okviru obostranih mogućnosti.

Veleposlanik Kickert istaknuo je da je područje naše županije vrlo zanimljivo austrijskim ulagačima, unatoč problemima s kojima se suočavamo, kao i gospodarskoj krizi.

Također je istaknuo da je Dunav taj koji nas povezuje, kao što je Rajna nekada bila kada se osnivala Europska unija,to je sada Dunav u proširenju Europske unije.

Hrvatska će vrlo brzo postati članica Europske unije, a mi je u tome u potpunosti podržavamo- istaknuo je Kickert.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: