Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Potpisan Sporazum o suradnji sa Zakarpatskom oblasnom državnom administracijom

Srijeda, 21.07.2010.


VUKOVAR – Vukovarsko-srijemsku županiju posjetilo je izaslanstvo Zakarpatske oblasne državne administracije iz Ukrajine. Cilj posjeta bio je povezivanje dviju regija, jačanje suradnje na svim poljima: od gospodarstva, poljoprivrede, zdravstva, kulture, športa te zimskog i lovnog turizma.

U prvom koraku potpisan je Sporazum o suradnji dviju regija, koji će omogućiti nastavak suradnje u svim segmentima i, dakako, u pripremi projekata za fondove Europske unije. Riječ je prije svega o projektima vezanima uz prekograničnu suradnju.

Sporazum o suradnji potpisali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i prvi zamjenik predsjednika Zakarpatske oblasne državne administracije Ivan Bushko, a nazočili su: prvi zamjenik predsjednika Zakarpatske oblasne komore rada Serbaylo Andrey, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Ukrajine RH Anatolii Chernyshenko, savjetnik za gospodarstvo i trgovinu u Veleposlanstvu Ukrajine RH Tatjana Usačova, predsjednic Vijeća ukrajinske nacionalne manjine Grada Vukovara Marija Semenjuk Simeunović, te suradnici župana Galića.

Pozdravljajući sve sudionike potpisivanja Sporazuma, župan Galić istaknuo je kako razmjenom iskustava možemo zajednički surađivati u mnogim segmentima te je najavio kako će sa skupinom gospodarstvenika posjetiti Zakarpatsku oblast ove jeseni.

Zakarpatska oblast uz granicu s Rumunjskom, Mađarskom, Slovačkom i Poljskom ima 1.250.000 stanovnika, 5 gradova i 18 općina.

Vukovarsko-srijemska županija ima 205.000 stanovnika, 5 gradova i 26 općina.

Po završetku sastanka izaslanstvo je, u pratnji domaćina, obišlo grad Vukovar te se susrelo s predstavnicima ukrajinske manjine.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: