Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Održana manifestacija „Oj dorati“ – Memorijal „Ivana Balentovića-Mašinog u Županji

Nedjelja, 22.08.2010.

ŽUPANJA -  U okviru ovogodišnje proslave Dana grada Županja, održana je manifestacija “Oj, dorati” - 12. Memorijal Ivana Balentovića - Mašinog,  u organizaciji članova Konjogojske udruge „Stari graničar“ Županja, a na kojoj je nazočio i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Mato Golubičić, pozdravivši brojne sudionike s prigodnim riječima.
Konjogojci iz svih udruga Slavonije i Baranje okupili su se kako bi sudjelovali na ovogodišnjoj manifestaciji na kojoj je ljepota konja lipicanaca plijenila pozornost brojnih posjetitelja, posebice na izložbi rasplodnih grla.

Tijekom održavanja manifestacije, Mato Čačić ravnatelj Hrvatskog centra za konjogojstvo istaknuo kako su konjogojci iznovice iskazali svoju solidarnost i uz potporu gospodarstvenika i lokalne samouprave pomogli Konjogojskoj udruzi “Stari graničar” da nadoknadi ovogodišnji gubitak dva grla.

Tako su, nakon uspješne humanitarne akcije u kojoj su prikupljena financijska sredstva za kupnju dva mlada grla, predana županjskoj konjogojskoj udruzi, a pomogli su, uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Županju, i tvrtke Sladorana i Komunalac, kao i Hrvatski savez uzgajivača konja te ljekarne Baturina i KUD “Tomislav” Županja.
Inače, u okviru manifestacije “Oj, dorati” - 12. Memorijal Ivana Balentovića – Mašinog, uz izložbu konja, održan je i natjecateljski dio - u vožnji tradicionalnih šokačkih zaprega i narodno jahanje.

Ni ove godine nisu izostale nagrade, a uz predsjednika Gradskog vijeća Grada Županje Gabrijela Galovića, nagrade su najuspješnijim konjogojcima podijelili zamjenik župana Mato Golubičić i gradonačelnik Grada Županje Davor Miličević.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: