Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Održan radni sastanak sa izaslanstvom Brčko Distrikta

Četvrtak, 21.10.2010.


Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Brčko Distrikta  dr. Dragan Pajić sa suradnicima održali su danas u Vukovaru radni sastanak.

Prvi službeni sastanak između  Vukovarsko-srijemske županije i Vlade Brčko Distrikta održan je u svibnju ove godine na kojemu se razgovarali o budućoj, gospodarskoj, infrastrukturnoj i susjednoj suradnji.

Na sastanku, danas,  bilo je riječ o izgradnji novog mosta preko rijeke Save koji je prioritet za obje strane, statusu postojećeg mosta, razvoju željezničkog i cestovnog prometa, povezivanju luke Brčko i luke Vukovar, izmuljivanju rijeke Save, odlagalištu komunalnog otpada i obnovljivim izvorima energije.

Izgradnja novog mosta preko rijeke Save između Gunje i Brčko Distrikta, te status postojećeg mosta,kao  i razvoj željezničkog i cestovnog prometa trebalo bi se do kraja godine definirati  potpisivanjem sporazuma dviju strane, što je  rečeno na sastanku.

Novi most preko rijeke Save između Gunje i Brčko Distrikt trebao bi biti izgrađen u razdoblju od tri do pet godina.

Župan Galić naglasio je mogućnosti suradnje s Brčko Distriktom osobito u kandidiranju zajedničkih projekata iz programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH kroz pretpristupne IPA fondove.

Na sastanku je nazočio i načelnik općine Gunja Vladimir Crnov.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: