Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio županjsku Sladoranu

Srijeda, 22.12.2010.


U sklopu službenog posjeta Županji, a povodom ostvarenja najboljeg rezultata u povijesti poslovanja županjske Sladorane,  predsjednik RH Ivo Josipović, u nazočnosti vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, obišao je pogon tvornice Sladorana d.d. u Županji gdje je razgovarao s čelnim ljudima te tvrtke, te nazočio procesu kampanje prerade repe, proizvodnje i skladištenja šećera.

Unatoč krizi i lošim vremenskim uvjetima, Sladorana Županja ostvarila je najbolji rezultat u povijesti sa svojim većinskim vlasnikom, Virom iz Virovitice, u ovoj kampanji proizvest će 200.000 tona šećera.

Pozitivno poslovanje, investicije u razvoj i veliki trud zaposlenika i kooperanta dokazuju kako je Sladorana jedan od najznačajnijih gospodarskih subjekata ne samo grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, nego i šire, što ju čini osloncem gospodarskog razvoja ovog dijela Hrvatske.

Tom je prigodom upoznat s planovima i budućim investicijama kao i strategijom daljnjeg razvoja. Samo u 2009.g. u Sladoranu je investirano oko 75 milijuna kuna, a tijekom ove godine oko 40 milijuna kuna.

Predsjednik Josipović prvi je hrvatski predsjednik koji je posjetio Sladoranu te je svojim posjetom odao priznaje čelnicima i zaposlenicima ove tvrtke za njihov doprinos ukupnom hrvatskom gospodarstvu.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: