Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Održana IV. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova u Vukovaru

Srijeda, 26.01.2011.


U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske u Vukovaru je danas održana IV. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova na kojoj su nazočili predsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Mato Golubičić i tajnica povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije mr.sc. Ivana Čurković.

Sastanak Koordinacije sazvao se u svrhu predstavljanja i rasprave o radnom nacrtu prijedloga Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2011. – 2015. s naglaskom na ulogu županijskih/lokalnih povjerenstava za ravnopravnost spolova pri njenoj provedbi na lokalnoj razini.

Također je sastanku Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova razmotren i plan aktivnosti županijskih povjerenstava o načinima povećanja političke participacije žena s obzirom na održavanje predstojećih parlamentarnih izbora 2011. godine.

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin, otvorila je IV. Koordinaciju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, a na njoj su sudjelovali predstavnici/ce županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz svih hrvatskih županija. 

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin  je istaknula kako nova strategija sadrži manje mjera od dosadašnje, te među ključnim mjerama istaknula daljnje promicanje ženskih ljudskih prava.

-Jedna od novina je kampanja za promicanje znanja o Zakonu o ravnopravnosti spolova, jer su istraživanja pokazala kako većina građana i građanki u Hrvatskoj ne zna da postoji takav zakon-rekla je Štimac Radin.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: