Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Potpisan sporazum o suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Brčko distrikta

Utorak, 08.02.2011.


Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, posjetilo je danas Brčko distrikt, gdje ih je dočekao gradonačelnik dr. Dragan Pajić, sa svojim savjetnicima i članovima Vlade  Brčko distrikt.

Tom je prigodom svečano potpisan sporazum o suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Brčko distrikta kao rezultata dosadašnje suradnje, a u cilju uspostavljanja, promicanja i jačanja susjedskih odnosa te gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja pograničnih područja, kao i međuregionalne suradnje, što će omogućiti pripremanje programa radi kandidiranja za sredstva iz strukturnih fondova Europske unije.

„Skupština Vukovarsko-srijemske županije je donijela odluku, koju danas operativno provodimo. Distrikt Brčko je vezan uz naše općine u Cvelferiji: Gunju, Vrbanju i Drenovce te nam je iznimno važna gospodarska suradnja, kao i uređenje plovnosti i rijeke Save te povezanost željeznicom. Suradnja u gospodarskom, turističkom i sportskom smislu donijet će dobrobit za cijelu regiju“, istaknuo je župan Galić.

Nakon svečanosti potpisivanja sporazuma u Hotelu „Jelena“ je upriličena prezentacija hrvatskog brenda „slavonski kulen“ i različitih sorti vina i rakije.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: