Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Posjet delegacije Republike Kosovo Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

Utorak, 22.02.2011.


Agenciju za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. posjetila je danas delegacija Republike Kosovo, 23 predstavnika ministarstava Republike Kosovo, te direktora kosovskih razvojnih agencija.

Delegaciji je stoga posjetila niz hrvatskih institucija od značaja za regionalni razvoj kao što su Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva, Ministarstvo regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva, i Agenciju za regionalni razvoj RH, te šest regionalnih razvojnih agencija sa područja cijele Hrvatske.

Tako je u prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u Vinkovcima,  Zvonimir Čordašić, direktor Agencije, delegaciji s Kosova prezentirao  mjesto i ulogu regionalnih razvojnih agencija s posebnim osvrtom na razvoj i rad Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., organizaciju i područjima djelovanja, izvorima financiranja i ulogom Agencije u lokalnom i regionalnom razvoju, te realiziranim projektima.

Sve nazočne, u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galić, pozdravio je zamjenik župana Mato Golubičić.

Gabrijela Žalac, v.d. pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je u organizaciji posjete s prezentacijom rada županijskog Upravnog odjela koji obavlja stručne poslove iz područja međunarodne suradnje, EU poslova regionalnog razvoja i turizma u okviru samoupravnog djelokruga županije, te pripremu i provedbu EU projekta.

Na kraju prezentacija uslijedila su brojna pitanja sudionika studijskog putovanja vezano uz uspostavu suradnje i partnerstva na svim razinama, organizaciji sustava regionalnog razvoja, detalje oko pripreme i provedbe projekta i dr. na koja su odgovarali predstavnici Agencije i Upravnog odjela, te nastojali su prenijeti svoja pozitivna iskustva kako bi se izbjegli problemi i moguće pogreške u uspostavljanju i organizaciji sustava za regionalni razvoj.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: