Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić primio veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Gábora Ivána

Srijeda, 30.03.2011.


Vukovar - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika  Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Gábora Ivána

Bila je to prigoda za razgovore o uspostavi bolje suradnje na području kulture, sporta, gospodarstva, a dobri odnosi između dviju susjednih zemalja trebali bi se  još više produbiti i na razini regije.

Veleposlanik Gabor zahvalio se županu na srdačnom prijemu i još jednom potvrdio spremnost Republike Mađarske na svekoliku potporu RH na njenom putu ka Europskim integracijama.

„Republika Mađarska iznimno cijeni politiku koju Republika Hrvatska vodi prema nacionalnim manjinama, kao i položaj mađarske nacionalne manjine u Vukovarskoj-srijemskoj županiji. Ulaskom vaše zemlje u EU otvaraju se nove mogućnosti, jedan novi i širi način suradnje između naših zemalja, samim time i naših regija.“-istaknuo je veleposlanik Gabor.

Župan Galić je istaknuo kako prema posljednjim podacima  u Vukovarsko-srijemskoj županiji živi  jedan posto Mađara i Mađarica odnosno njih nešto više od  dvije tisuće.

"Imali smo jako dobru suradnju s veleposlanicima i konzulima Republike Mađarske u RH  koji su dosada obavljali dužnost, te vjerujemo kako će se takva suradnja nastaviti i s novoimenovanim veleposlanikom." - istaknuo je župan Galić. Dodao je kako Vukovarsko-srijemska županija nije zaboravila podršku Republike Mađarske za vrijeme Domovinskog rata, te zahvalio na podršci koju pružaju RH za ulazak EU.

Također je dodao kako  je između naše Županije i mađarske regije Feyer potpisano Pismo namjere s namjerom uspostavljanja bilateralnih odnosa između dviju županija i međusobne suradnje.

Uz veleposlanika Gabora, sastanku je nazočio i njegov zamjenik József Magyar,dok je uz župana Galića nazočio predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, ujedno i predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine VSŽ Josip Kel i v.d. pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Gabrijela Žalac.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: