Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić primio veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohsena Sharifa Khodaeia

Utorak, 19.04.2011.


Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima primio je danas u Vukovaru u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohsena Sharifa Khodaeia, te drugog tajnika za gospodarstvo u veleposlanstvu IR Iran u RH Alireza Moradia.

Župan Galić je upoznao veleposlanika sa svim geografskim prednostima Vukovarsko-srijemske županije te razvojem poljoprivrede i gospodarstva kroz poduzetničke zone. Također je izrazio želju za uspostavom buduće kvalitetne suradnje s Iranom, osobito na području gospodarstva.

Veleposlanik je zahvalio na prijemu te najavio konkretizaciju suradnje Vukovarsko-srijemske županije i Irana. Kao posebno zanimljivo područje naveo je drvnu i kožnu industriju za potencijalne ulagače iz Irana.

“Naš je prioritet jačati gospodarsku suradnju. Zato smo ovdje kako bismo vidjeli koje su vaše mogućnosti i potrebe kako bismo unaprijedili ekonomsku razmjenu.”-istaknuo je veleposlanik.

Na sastanku su nazočili i predsjednik Uprave Borova d.d. Mirko Ćavara, te direktor tvrtke Borovo-Gumitrade d.o.o., Husnija Burić,budući kako se ove godine očekuje proširenje suradnje između tvrtke Borovo-Gumitrade  i  tvrtke UPA-Ujeh Part Aria iz Irana.

Susret je ocijenjen kao pozitivan prvi korak u budućoj suradnji, te je dogovoren skori susret naših gospodarstvenika i gospodarstvenika iz Irana.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: