Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić otvorio izložbu „25 godina Černobiljske katastrofe. Sigurnost budućnosti“

Petak, 29.04.2011.


 

U organizaciji Ukrajinskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić otvorio je danas u Vukovaru u velikoj županijskoj vijećnici u Palači Srijem izložbu pod nazivom „25 godina Černobiljske katastrofe. Sigurnost budućnosti“.

Izložba je posvećena obilježavanju 25.  obljetnice katastrofe u Černobiljskoj nuklearnoj elektrani u Ukrajini koja se dogodila 26.travnja 1986., a s ciljem pružanja potpore Ukrajini, te kako bi se učinilo sve što je moguće da se slične katastrofe više nikada ne ponove.

Tom prigodom predstavljena je knjiga „25 godina poslije“ Slavka Burde, te prikazan kratki dokumentarni film o Černobilju .

„Imamo jako dobru suradnju sa Ukrajinom, i u našoj županiji žive Ukrajinci i Rusini. Sjećanje na stradanje Černobilja je svima nama jedna opomena, da razmišljamo o tome kad donosimo odluke, bilo one razvojne ili za razne projekte, da ne budu posljedice za generacije kao što je Černobilj“-istaknuo je župan Galić.

Sve prisutne pozdravio je ukrajinski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Oleksandar Levčenko, te je zahvalio županu što je prihvatio  suorganizaciju ove izložbe.

Otvorenju izložbe nazočili su i predstavnici ukrajinske nacionalne manjine koji žive u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i brojni drugi gosti.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: