Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić na predstavljanju monografije „Crkva i vukovarski franjevci“

Ponedjeljak, 02.05.2011.

„Crkva i vukovarski franjevci“ naziv je monografije vukovarskog župnika fra Ivice Jagodića predstavljene večeras u Pastoralnom centru Sv. Bono u Vukovaru.

Knjigu su predstaviti urednik monografije dr. sc. Dražen Živić, recenzent dr. sc. Vine Mihaljević i fra Ivica Jagodić.

Na predstavljanju monografije nazočio je župan Božo Galić. Monografija ima 264 stranice, te  prikazuje presjek tri stoljeća prisutnosti franjevaca u Vukovaru.

“Za našu župu i samostan sv. Filipa i Jakova u ovo novije vrijeme ovo je jedinstvena knjiga na kojoj se može naći objedinjena povijest s naglaskom na vukovarska stradanja u Domovinskom ratu i pastoralno djelovanje franjevaca danas”- istaknuo je  fra Jagodić.

Suizdavač monografije je Institut društvenih znanosti Ivo Pilar - područni centar Vukovar, a suradnici su bili brojni, ponajprije iz Hrvatskog restauratorskog zavoda, Hrvatskog konzervatorskog zavoda, Gradskog muzeja Vukovar te brojni fotografi.

Cjelovitu grafičku pripremu napravio je Glas Slavonije, a pokrovitelji monografije su Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovar i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: