Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Zamjenik župana Željko Cirba na V. međunarodnoj konferenciji o klasterima

Ponedjeljak, 09.05.2011.

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva  danas je u Opatiji održana V.međunarodna konferencija o klasterima.

Na konferenciji su domaći predavači, uz goste iz Belgije, Austrije, Makedonije, Njemačke, Španjolske , Francuske, Rumunjske, Bugarske , Italije  i Mađarske  govorili o  EU pristupu razvoju klastera  i inovacijama kao i  mogućnostima financiranja klastera, zatim važnosti nacionalnih  i regionalnih strategija klastera. Sudionici konferencije njih oko 150, među kojima i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba,mogli su čuti najbolje prakse klastera kao alata za povećanje izvoza.

Ministar Đuro Popijač pozdravnim je govorom otvorio konferenciju čija je ovogodišnja tema bila „Izazovi i mogućnosti razvoja klastera na području jugoistočne Europe“.

Konferencija je organizirana u dva plenarna dijela s temama iz ključnih područja EU pristupa razvoju klastera, politikama i organizaciji razvoja klastera, Strategije klastera - razmjena najboljih primjera nacionalne i regionalne strategije, iskustva klastera alata za povećanje izvoza, te Okrugli stol na temu Jačanje konkurentnosti hrvatskih regija putem regionalnih klastera.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: