Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Održane debate iz aktivnosti projekta “EU minds” u srednjim školama sa područja Vukovarsko – srijemske županije

Nedjelja, 15.05.2011.

PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu sa Vukovarsko-srijemskom županijom, kroz aktivnosti projekta EU misli, u 5 srednjih škola sa područja županije proveo je javne debate na temu mladi i Europska unija od 10-12. svibnja 2011. godine.

Javne debate provedene su s učenicima završnih i trećih razreda srednjih škola, a cilj im je bio podići razinu njihovog razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda, posebice podupirući razvoj njihovih osobnih vještina. Debate su se odvijale na temelju prethodno provedenog anketnog upitnika u kojemu su učenici sami istaknuli područja o kojima žele znati više, kao što su sudjelovanje u društvu, školovanje i zapošljavanje u zemljama Europske unije.

Javne debate provedene su u Drvodjelsko-tehničkoj i Zdravstveno-veterinarskoj školi u Vinkovcima, Tehničkoj školi Vukovar, Srednjoj školi Ilok te u Gimnaziji Županja.

Debate su dio aktivnosti projekta EU misli, financiranog sredstvima EU kroz program IPA INFO 2009., a koji se se provodi u partnerstvu s Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: