Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Zamjenik župana Mato Golubičić u Supetru na Festivalu kužine o'štajuna i na potpisivanju Povelja o prijateljstvu obrtnika Vukovara, Brača i Požege

Subota, 14.05.2011.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Supetra i suorganizaciji Udruženja obrtnika Brač otvorena je danas u Supetru na Braču gastronomska manifestacija “Kužina o’ štajuna”  koju je otvorio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Na manifestaciji u ime Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik župana Mato Golubičić.

Riječ je o manifestaciji koja uključuje brojne supetarske restorane i konobe koji će na jelovnicima ponuditi svježe sezonske namirnice, primjerice, nadaleko poznatu bračku janjetinu, sir, škutu, maslinovo ulje, šparoge, divlje zelje i plavu ribu.
Program manifestacije je u znaku Slavonije jer su ovogodišnji partneri festivala  Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija.

Festival kužine o'štajuna bio je prigoda i za učvršćivanje suradnje obrtnika Vukovara, Brača i Požege, čiji su čelnici - Slavko Rich, Danica Baričević i Dražen Zovko – potpisali Povelju o prijateljstvu.

„Potvrda je to istodobno i nastojanjima Splitsko-dalmatinske županije u gospodarskom i kulturnom povezivanju Dalmacije i Slavonije, započetom potpisivanjem Sporazuma s Vukovarsko-srijemskom županijom“ – istaknuo je  župan Sanader.

Potporu događaju, svojom nazočnošću i prigodnim riječima, pružio je  zamjenik vukovarsko-srijemskog  župana Mato Golubčić.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: