Službene stranice vukovarsko srijemske županije

Obilježena Međunarodna godina šuma na PIK-ovom stanu

Srijeda, 18.05.2011.


Rezolucijom Generalne skupštine UN-a broj 61/193 od 20. prosinca 2006. godine proglašena je  2011. godina Međunarodnom godinom šuma.  

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj i Hrvatskog šumarskog instituta 18. svibnja 2011. na PIK-ovom stanu održan je znanstveno stručni skup na temu 2011. godina – Međunarodna godina šuma, a sve zajedno s ciljem širenja svijesti i edukacije javnosti o dobrobiti koje šumski ekosustavi daju cijeloj planeti te svim segmentima čovjekova života. Prilikom obilježavanja Međunarodne godine šuma veliki naglasak daje se upravo održivom gospodarenju šumama kao potrebnom temelju svih ljudskih aktivnosti. 

Vukovarsko-srijemska županija, kao županija sa izuzetnim šumskim potencijalom i stoljetnom tradicijom šumarstva, se slijedom gore navedenoga aktivno uključila u obilježavanje Međunarodne godine šuma te je stoga i sazvan ovaj znanstveno-stručni skup.

Nazočne su na početku skupa pozdravili Andrija Matić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj i dr. sc. Dijana Vuletić ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta. 

Prezentacije su nakon toga održali djelatnici Hrvatskog šumarskog instituta i to kako slijedi:

-      Dr. sc. Tibor Littvay, koordinator Istraživačkih centara,

    “Istraživački centri Hrvatskog šumarskog instituta”

-      Maja Popović, dipl. ing., Hrvatski šumarski institut

     „Testiranje sjemenskih sastojina hrasta lužnjaka (Quercus robur L.) u  

     Hrvatskoj“, autori: dr.sc. Mladen Ivanković, Maja Popović, dipl. ing.,

     doc. dr.sc. Saša Bogdan

-      Stjepan Dekanić, dipl. ing., Hrvatski šumarski institut

     „Hrast lužnjak u Spačvanskom bazenu – jučer, danas, sutra“

     autori: Stjepan Dekanić, dipl. ing., dr.sc. Tomislav Dubravac, Pavao Bašić

     Palković, dipl. ing., Tomislav Nemeš, dipl. ing. 

Predavanima i kasnijem druženju prisustvovali su predstavnici osnovnih i srednjih škola iz naše županije, Uprave šuma Podružnice Vinkovci i susjednih Uprava, šumarija, turističkih zajednica te ljubitelja i zaljubljenika u prirodu i šumu.Povratak na naslovnu stranicu


Arhiva novosti: